Публикувана от Шери Курт на 13 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 800 г кайма черен пипер сол 1 ч.л. (равна) червен пипер 1 ч.л. счукан кимион 1 ч.л. ронена чубрица 150 мл прясно мляко 2 глави настърган лук 8 сварени яйца за соса: 1 консерва домати 1ч.л.захар сол чубрица олио |
Омесете добре каймата с всички подправки, прясното мляко и настъргания лук. "Скрийте" яйцата в овкусената кайма и всяко сложете в гювече. Залейте с пасираните домати, овкусени със захарта, малко сол и чубрица. Във всяко гювече капнете по малко олио и печете във фурна за около 30 мин. Сервирайте с картофено пюре или варен ориз. |