www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 10 Януари 2012

Китайска пилешка супа с царевица

Необходими продукти
100 г царевични зърна
100 г пилешко месо
1 глава лук
1 л. пилешки бульон
1 с. л. нишесте
1 к.ч. вино
1 ч. л. джинджифил
1 скилидка счукан чесън
сол
щипка черен пипер
1-2 белтъка
1-2 с. л. прясно мляко
копър

Кипваме пилешкия бульон, прибавяме ситно нарязаното пилешко месо, след това прибавяме и сол, нарязаният на кръгчета лук и царевичните зърна (ако са от консерва ги прибавяме чак накрая). Разтваряме нишестето в малко вода и го прибавяме в супата, след което добавяме и виното, джинджифила, черния пипер, счукания чесън и оставяме да ври. След като супата поври, прибавяме разбитите белтъци и млякото и я сваляме от огъня.

Сервирайте супата в купички, поръсена с копър.