Публикувана от Шери Курт на 10 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 100 г царевични зърна 100 г пилешко месо 1 глава лук 1 л. пилешки бульон 1 с. л. нишесте 1 к.ч. вино 1 ч. л. джинджифил 1 скилидка счукан чесън сол щипка черен пипер 1-2 белтъка 1-2 с. л. прясно мляко копър |
Кипваме пилешкия бульон, прибавяме ситно нарязаното пилешко месо, след това прибавяме и сол, нарязаният на кръгчета лук и царевичните зърна (ако са от консерва ги прибавяме чак накрая). Разтваряме нишестето в малко вода и го прибавяме в супата, след което добавяме и виното, джинджифила, черния пипер, счукания чесън и оставяме да ври. След като супата поври, прибавяме разбитите белтъци и млякото и я сваляме от огъня. Сервирайте супата в купички, поръсена с копър. |