Публикувана от Шери Курт на 09 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 1 кг пресен спанак 2 скилидки чесън 500 мл зеленчуков бульон 100 г сирене 100 мл сметана сол черен пипер За крутоните: 3 филии хляб сол мащерка |
Приготвяне на крутоните: Филиите се нарязват на кубчета, изпържват се в 1 с.л. зехтин, поръсват се с мащерка и сол. Приготвяне на супата: Спанакът се почиства и нарязва на едро, чесъна се нарязва на ситно. Запържват се в 3-4 с.л. зехтин. Доливат се бульонът, сметаната и черен пипер, вари се 10-15 минути. Пасира се. Слага се натрошеното сирене и се оставя да се стопи. Едва тогава се слага сол. Сервира се с крутоните и с кисело мляко по желание. |