www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Gergana Lambreva на 09 Януари 2012

Пълнена моцарела

Необходими продукти
1 моцарела кръгла
2 консервирани домата
1 печена червена маринована чушка
1 малка глава лук
1 с.л олио
сол на вкус
магданоз за украса

В цинкова купа слагаме олиото, меда, оцета и солта. Разбъркваме хубаво и добавяме ситно нарязаните чушка, домати и лук. Оставяме ги да се мариноват за около половин час в хладилника.

Отрязваме капаче от моцарелата и внимателно я издълбаваме с лъжичка. Пълним с отцедените и мариновани зеленчуци. Поставяме пълнената моцарела на дъното на чинията. Остатъкът от маринованите зеленчуци разпределяме около нея. Похлупваме с капачето и украсяваме с магданоз.