www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 08 Януари 2012

Месена баница

Необходими продукти
1 гк брашно
2 яйца
300 гр. вода
1 ч.л. сол
300 гр. сирене
1 мая за хляб
маргарин

Замесва тесто от всички продукти, с изключение на сиренето. Тестото се разточва на кръг голям колкото е тавата, в която ще се пече баницата и се слага в намаслената тава. Разрязва се както се реже торта на колкото парчета желаем, но не се започва точно от средата ( Недорязано парче ). Маже се с маргарин всяко парче и се поръсва с натрошено сирене. Всяко парче се усуква в една посока. Изчаква се баницата да втаса, върху нея се слага пак малко маргарин и се пече на 200-220 градуса във фурна.