www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 06 Януари 2012

Забулени пържоли

Необходими продукти
10 броя свински пържоли
10 големи листа от кисело зеле
200 гр. сланина
2 глави лук
1 ч.ч. бяло вино
сол
черен пипер

Пържолите се начукват и поръсват със сол, ситно нарязания лук и черен пипер. Оставяме ги да постоят така около 2 часа. Сланината се нарязва на тънки парчета. Във всеки лист зеле се слага по една пържола и ситно нарязания лук, завива се добре и се подреждат в намазнена тава. Върху тях се подреждат парчетата сланина, заливат се с бялото вино. Пекът се на 200 градуса във фурната.