Публикувана от Az-gotvia .bg на 21 Юни 2011
Необходими продукти 50-60 г крема сирене 40-50 г настъргано краве сирене 3-4 листа зелена салата 2 домата 1 стрък лук 1/2 стрък праз (от бялата част) за винегрета: 3 с.л. зехтин 1 с.л. лимонов сок 1 ч.л. ябълков оцет 1-2 стръка магданоз сол | |
Почистват се дръжките на доматите, а от противоположната страна леко се сцепват на кръст. Бланшират се за кратко във вряла вода и веднага след това се охлаждат в ледено студена вода. Обелват се и се нарязват на щайби. Двата вида сирене се смесват със ситно нарязаните лук и праз. Върху лист зелена салата се подреждат доматените шайби, като се започва от най-голямата и върху всяка се слага от пастета. Смесват се продуктите за винегрета, като магданозът е ситно нарязан. Кулата се полива с винегрета, по желание се украсява с маслина. |