www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 05 Януари 2012

Трюфели с овесени ядки

Необходими продукти
100 гр. масло
200 гр. захар
120 мл. прясно мляко
100 гр. млечен шоколад
2 суп. лъж. какао
100 гр. фъстъчено масло
300 гр. фини овесени ядки
150 гр. сурови лешници /орехи/

В тенджерка се смесват маслото, начупеният на парчета шоколад, захарта, млякото и какаото. Загряват се на среден огън, докато съставките се разтопят.   Разтопените продукти се изливат в купа. Към тях се добавя фъстъченото масло и се разбърква докато се разтопи и сместа стане хомогенна. Добавят се овесените ядки и се объркват хубаво. Сместа се оставя да изстине, докато започне да се стяга / това отнема около 1,5-2 часа/.

Лешниците /орехите/ се слагат в сух тиган и се запичат за 5-6 минути на силен огън. Разбъркват се често, за да не изгорят. Смилат се едро. От сместа за бонбоните с длани се оформят топчета, които се овалват в смлените лешници /орехи/. Бонбоните се поставят в хартиени чашки. Съхраняват се в добре затворена кутия в хладилник.