www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 26 Декември 2011

Бисквитена торта Еверест

Необходими продукти
3 опаковки бисквити Еверест - 1 оп. бели и 2 кафеви или обратно
500 мл течна сметана
1 1/2 ч.ч. захар
2 кофички кисело мляко
2 ванилии
3 пакетчета желатин

Желатинът се изсипва в чаша, добавя се малко вода, да стане гъста смес, която се поставя за 30 секунди в микровълнова фурна или се разтапя на водна баня. Разбиваме киселото мляко и захарта, отделно разбиваме сметаната и я смесваме с киселото мляко. Добавяме ванилията и желатина. Разбиваме всичко, да се получи пухкав крем.

Подреждаме бисквитите в тавичка - редуваме бяла и кафява бисквита, намазваме с крем и отгоре отново бисквити шахматно. Слагаме бисквити изправени и отстрани в съда. Бисквитите се топят в прясно мляко или захарен сироп, за да омекнат. Поставяме тортата в хладилник да се стегне, след това обливаме леко стените на съда с топла вода и обръщаме тортата в голяма плоска чиния или поднос за торта.