Публикувана от Надя Недева на 25 Декември 2011
![]() | Необходими продукти 175 гр. меко масло 175 гр. кафява захар 250 гр. самонадигащо се брашно 2 големи яйца 1-2 ч.л. ванилова есенция 175 гр. плодове, без костилки, нарязани (праскови или други по избор) 140 гр. кристална захар 1-2 с.л. цитрусов сок от лимон или портокал |
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с масло правоъгълна форма за печене, и я застелете с хартия за печене. В дълбока купа сложете маслото, кафявата захар, брашното, яйцата и ванилията и ги разбийте с миксер около 5 минути, докато сместа стане гладка и пухкава. Изсипете 1/3 от сместа във формата, така че да покрие дъното добре, отгоре поръсете с 50 гр. от плодовете. Внимателно излейте и още от сместа, и поръсете отново с плодове. Отгоре пак излейте от сместа, да покрие плодовете и загладете сместа с 1 лъжица. Печете кекса. След като се изпече кекса, го набодете целия с шишче. Сложете останалите плодове в купа, прибавете захарта и цитрусовия сок, и разбъркайте. Изсипете го върху кекса. Сложете го в хладилника, докато кексът се охлади добре, а плодовата глазура стане леко хрупкава. |