www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 21 Декември 2011

Пиле фрикасе с гъби и моркови

Необходими продукти
700 г обезкостено пилешко месо
3 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 ч.л. сол
черен пипер на зърна

За фрикасето:
250 г гъби печурки
50 г краве масло
100 мл растителна сметана
копър
5 с.л. брашно

Пилешкото месо се слага в подсолена вода. Когато кипне се добавят морковите (цели), лука, срязан на две, скилидките чесън и цели зърна черен пипер и се варят около 30 минути. В отделен загрят съд се слагат маслото и гъбите, нарязани на филии и се запържват до златисто. Прибавя се брашното и се разбъркват. Дръпват се от котлона за 2 минути и се наливат 600 мл прецеден пилешки бульон. Гъбите се връщат на огъня и се бъркат около 5 минути, докато се разтвори брашното и стане плътен сос.

Сварените моркови се режат на кръгчета и заедно с накълцания на дребно копър се прибавят към гъбите. Слага се сметаната, разбърква се за кратко и се маха от котлона.

Пилешкото месо се слага в чиния, полива се с фрикасето и се сервира.