Публикувана от Az-gotvia .bg на 21 Декември 2011
![]() | Необходими продукти 700 г обезкостено пилешко месо 3 моркова 1 глава лук 2 скилидки чесън 2 ч.л. сол черен пипер на зърна За фрикасето: 250 г гъби печурки 50 г краве масло 100 мл растителна сметана копър 5 с.л. брашно |
Пилешкото месо се слага в подсолена вода. Когато кипне се добавят морковите (цели), лука, срязан на две, скилидките чесън и цели зърна черен пипер и се варят около 30 минути. В отделен загрят съд се слагат маслото и гъбите, нарязани на филии и се запържват до златисто. Прибавя се брашното и се разбъркват. Дръпват се от котлона за 2 минути и се наливат 600 мл прецеден пилешки бульон. Гъбите се връщат на огъня и се бъркат около 5 минути, докато се разтвори брашното и стане плътен сос. Сварените моркови се режат на кръгчета и заедно с накълцания на дребно копър се прибавят към гъбите. Слага се сметаната, разбърква се за кратко и се маха от котлона. Пилешкото месо се слага в чиния, полива се с фрикасето и се сервира. |