www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Теодора Николова на 20 Декември 2011

Картофи с бекон и сметана

Необходими продукти
500 гр. картофи
200 гр. пушен бекон
200 гр.сметана за готвене (хопла)
кашкавал за настъргване
черен пипер
пикантина
магданоз

Сваряват се картофите и се нарязват на колелца. Слагат се в йенска тенджера и се поръсват с пикантината и черния пипер. Пушеният бекон се нарязва и се запържва до зачервяване в тиган, като след това се добавя към картофите. Добавя се сметаната и се разбърква всичко. Настъргва се кашкавал и се пече в силна фурна 20 - 30 минути. След като се опече се поръсва с магданоз.