www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Теодора Николова на 18 Декември 2011

Свинска яхния със зеленчуци

Необходими продукти
600 гр. свинско месо (карета)
100 мл. олио
1 голяма глава крумид лук
2-3 зелени пиперки
2 моркова
смесена подправка сол, черен пипер, червен пипер
3 картофа
1 връзка магданоз

Измитото месо нарежете на средно големи парчета. В загрято олио запържете ситно нарязания лук, добавете месото и го запържете за кратко заедно с лука.

След това добавете нарязаните на кубчета чушки, морковите нарязани на колелца, и всичко това запържете. Поръсете със смесената подправка, сол, черен пипер и червен пипер. Налейте вода, колкото да покрие месото и оставете яденето да се вари на тих огън.

Когато месото омекне, добавете картофите, нарязани на кубчета, налейте още малко топла вода и оставете да се вари, докато омекнат и картофите.

При нужда прибавете още малко сол и поръсете с магданоз.