Публикувана от Теодора Николова на 18 Декември 2011
![]() | Необходими продукти 600 гр. свинско месо (карета) 100 мл. олио 1 голяма глава крумид лук 2-3 зелени пиперки 2 моркова смесена подправка сол, черен пипер, червен пипер 3 картофа 1 връзка магданоз |
Измитото месо нарежете на средно големи парчета. В загрято олио запържете ситно нарязания лук, добавете месото и го запържете за кратко заедно с лука. След това добавете нарязаните на кубчета чушки, морковите нарязани на колелца, и всичко това запържете. Поръсете със смесената подправка, сол, черен пипер и червен пипер. Налейте вода, колкото да покрие месото и оставете яденето да се вари на тих огън. Когато месото омекне, добавете картофите, нарязани на кубчета, налейте още малко топла вода и оставете да се вари, докато омекнат и картофите. При нужда прибавете още малко сол и поръсете с магданоз. |