Публикувана от Az-gotvia .bg на 17 Декември 2011
![]() | Необходими продукти 500 гр. пилешко бонфиле 250 гр. гъби печурки 100 гр. суджук 4-5 бр. кисели краставички 200 гр. заквасена сметана 30 гр. краве масло 1 скилидка чесън магданоз сол черен пипер За гарнитурата: 3-4 картофа сол олио за пържене |
Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в краве маслото, заедно със ситно нарязания чесън около 5 минути. Добавят се сол и черен пипер на вкус. Пилешкото бонфиле, суджукът и краставичките се нарязват на жулиен и се добавят към гъбите, заедно с магданоза. Ястието се бърка няколко минути докато пилешкото месо стане готово (3-5 минути). Добавя се заквасената сметана и отново се разбърква. Картофите се обелват, нарязват се на пръчици, посоляват се и се изпържват. Поднасят се като гарнитура към яденето. |