www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 17 Декември 2011

Пиле по ловджийски

Необходими продукти
500 гр. пилешко бонфиле
250 гр. гъби печурки
100 гр. суджук
4-5 бр. кисели краставички
200 гр. заквасена сметана
30 гр. краве масло
1 скилидка чесън
магданоз
сол
черен пипер

За гарнитурата:
3-4 картофа
сол
олио за пържене

Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в краве маслото, заедно със ситно нарязания чесън около 5 минути. Добавят се сол и черен пипер на вкус. Пилешкото бонфиле, суджукът и краставичките се нарязват на жулиен и се добавят към гъбите, заедно с магданоза. Ястието се бърка няколко минути докато пилешкото месо стане готово (3-5 минути). Добавя се заквасената сметана и отново се разбърква.

Картофите се обелват, нарязват се на пръчици, посоляват се и се изпържват. Поднасят се като гарнитура към яденето.