www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Теодора Николова на 16 Декември 2011

Ябълкова пита

Необходими продукти
5 яйца
4 ябълки
400 г брашно
200 г захар
1 к. ч. олио
1 пакетче бакпулвер (2 с. л.)
1 ванилия
пудра захар за поръсване

1. Яйцата и захарта се разбиват в купа до побеляване. На тънка струйка се налива олиото при непрекъснато бъркане.

2. Пресятото брашно се смесва с бакпулвера и се разбърква. Ябълките се обелват, настъргват се на едро ренде, смесват се с разбитите яйца и захар и всичко се разбърква.

3. Получената смес се прехвърля в тава и се пече около 30 минути при температура 180 градуса. Готовата пита се сервира поръсена с пудра захар.