www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Надя Недева на 16 Декември 2011

Плодов пай с череши

Необходими продукти
1 компот от череши
65 гр. масло
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно

Маслото се разтапя в тавичката. Черешите се нарязват, отстраняват се костилките и се подрежат плодчетата. Захарта и яйцата се разбиват, добавя се брашното с бакпулвера, и се разбърква добре. Сместа се изсипва в тавичката върху черешите и се слага да се пече в умерено загрята фурна. След като се изпече сладкишът се обръща в по-голяма тавичка, или чиния. Отгоре се изсипва сокът от компота, да попие.