www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 11 Декември 2011

Ястие с кайма

Необходими продукти
1 кг. кайма
5 - 6 сварени яйца
кисели краставички
сол
чубрица
черен пипер
червен пипер
1 сурово яйце
1 глава лук
олио
кашкавал

Каймата се смесва със ситно нарязания лук, сол, черен пипер, червен пипер, чубрица и суровото яйце и се размесва добре. Дъното на тавичка се намазва с олио и половината от каймата се разстила в тавичката, върху нея се подреждат сварените яйца (може да се разрежат на две, а може и цели) и нарязаните на кубчета краставички. Покрива се с останалата кайма. Пече се на 200 градуса във фурна, към края на печенето се поръсва с настърган кашкавал.