Публикувана от Az-gotvia .bg на 20 Юни 2011
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. брашно 1/2 ч.л. сол 1/2 ч.л. бакпулвер 1 яйце 100 ml прясно мляко 2 с.л. краве масло (разтопено) 200 г сирене 200 г. шунка или шунков салам 100 г настърган кашкавал 1-2 домата |
Пресява се брашното, добавят се солта и бакпулвера и се разбъркват. Добавят се яйцето, разбито с млякото и разтопеното масло. Сместа се разбърква добре и се сипва с лъжица в намаслена и поръсена с брашно тава. Пече се в силна фурна 10 минути. Изважда се и се покрива с натрошеното сирене и нарязания на малки кубчета колбас. Пече се 20 минути при 150 градуса в по-горната част на фурната. Накрая се добавят нарязаните на ситно парченца домати и най-отгоре настъргания кашкавал. Оставя се във фурната още 5-10 минути. |