Публикувана от Надя Недева на 10 Декември 2011
![]() | Необходими продукти За карамела: 5 с.л. захар За крем карамела: 6 яйца 900 мл. прясно мляко 200 гр. захар 1 ванилия За блата: 1 яйце 100 мл. прясно мляко 100 гр. захар 100 гр. брашно 1 ч.л. бакпулвер 2.с.л. какао |
Захарта се карамелизира във формата, и се оставя да изстине хубаво. Яйцата се разбиват със захарта, добавят се прясното мляко и ванилията. Яйчената смес се изсипва върху хубаво изстиналия карамел, след това на тънка струя се добавя тестото. Пече се на водна баня около 50 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изчаква се да изстине, поставя се в хладилник за едно денонощие. |