www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Надя Недева на 10 Декември 2011

Кодрит кадир

Необходими продукти
За карамела:
5 с.л. захар

За крем карамела:
6 яйца
900 мл. прясно мляко
200 гр. захар
1 ванилия

За блата:
1 яйце
100 мл. прясно мляко
100 гр. захар
100 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
2.с.л. какао

Захарта се карамелизира във формата, и се оставя да изстине хубаво. Яйцата се разбиват със захарта, добавят се прясното мляко и ванилията. Яйчената смес се изсипва върху хубаво изстиналия карамел, след това на тънка струя се добавя тестото. Пече се на водна баня около 50 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изчаква се да изстине, поставя се в хладилник за едно денонощие.