Публикувана от Peti A на 19 Май 2020
Необходими продукти листо салата - 1 бр.
варени яйца - 1 или 2 бр.
маслини - 5 бр. чесън на прах - на вкус магданоз - 1, 2 стръкчета печени червени чушки - 1 бр. извара - 2 с.л. сол - на вкус олио - 1 с.л. черен пипер - на вкус орехи - 2 ядки цедено мляко - 4 с.л. маринована краставичка - 1 бр. нарязана на кубчета картофи - ½ бр. сварен майонеза - 2 с.л. сладка царевица - 2 с.л. грах - 2 с.л. моркови - 2 с.л. сварени, нарязани на кубчета свинско филе - 4 слайса | |
Печената чушка я нарязваме на малки парчета. Магданозът режем на ситно. Добавяме изварата и сол на вкус и черен пипер на вкус и разбъркваме. Нарязваме сварения картоф на кубчета. Прибавяме нарязани на кубчета сварен морков, маринована краставица, граха, царевицата, майонезата, сол и черен пипер на вкус и разбъркваме. Нарязваме 1 маринована краставица на кубчета. Прибавяме цеденото мляко, сол, чесън и черен пипер на вкус, олио и разбъркваме. В голяма чиния слагаме в центъра разядката от чушки. От едната страна слагаме листо от зелена салата. Върху него слагаме на две топки млечната разядка, отгоре с орехи. В срещуположната страна слагаме салатата с майонезата. В третата страна нараждаме сварените яйца. В четвъртата страна на мезето слагаме слайдовете филе. Отгоре поръсваме предястието Асорти с маслини. |