www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Niki Zhelyazkova на 22 Април 2020

Крем супа в тенджера под налягане

Необходими продукти
4 големи картофа
1 тиквичка
10-12 моркова
2-3 с.л. олио
1 -2 глави стар лук
сол на вкус
1,5 л. гореща вода

Зеленчуците нарязвам на едри парчета. Лукът първо задушавам с олиото в тенджера на слаб огън до готовност. Добавям останалите зеленчуци и солта. Доливам с горещата вода. Затварям тенджерата под налягане и след сигнала варя на слаб огън 15 минути. Охладена я отварям и пасирам всичко до гладкост. Супата си има мазнина от задушаването на лука и не се налага да се слага парченце масло накрая. Това е моят начин и става много вкусна.