www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Niki Zhelyazkova на 20 Февруари 2020

Пача

Необходими продукти
2 свински крачета
2 свински уши
4 свински опашки
3 яйца
сок от половин лимон
5- 6 скилидки чесън
сол на вкус
черен пипер на зърна и млян
1 дафинов лист

Препенвам всички продукти предварително. Преди да затворя тенджерата под налягане добавям сол на вкус, зърна черен пипер и дафиновият лист. След сигнала на капака варя 30 мин. Обезкостявам сварените крака и уши, махам им мазните кожи и добавям обезкостеното месо в бульона. В купа разбивам 3 или 4 яйца, към тях добавям сока на половин лимон и енергично бъркам при сипването на сместа в тенджерата с горещия бульон. Продължавам да бъркам, за да не се пресече яйцето. Добавям счуканите скилидки чесън и млян черен пипер. Оставям ястието на тих огън още няколко минутки, като бъркам да не се пресече яйцето. Супата става по-вкусна колкото повече са яйцата в нея. Може да се консумира като супа гореща или топла, а може да се яде и студена, желирана от собствените си колаген и желатин в костите. Да ви е вкусно и сладко!