www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Niki Zhelyazkova на 15 Май 2019

Рибена чорбица

Необходими продукти
1 скумрия
2 малки кръгчета от сьомга
две-три глави от сьомга
200 г миди, изчистени
3 малки картофа
1 зелена пиперка
два праза
сол
девисил
магданоз
целина
черен пипер-млян
олио
за задушаване на зеленчука сока на 1 лимон

В тензух и в тенджера под налягане сварих рибата и главите за около 5 минути. Мидите бяха сварени и само ги почистих от зеленото. Обезкостих всички риби и ги добавих в бульона. В друга тенджера, докато варих рибата и обезкостявах, задуших два стръка праз и една зелена пиперка до готовност. Добавих ги и тях към бульона с рибата, нарязах на кубчета няколко малки картофа за плътност. Тъй като рибните ми продукти бяха доста, налях към бульона и един литър гореща вода. Още малко сол и доварих на бавен огън за картофите. Подправих с лимоновия сок и зелените подправки. Аз имах девисил, магданоз и целина. Малко млян черен пипер и е готова. Стана много вкусна.