www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Десислава Христова на 18 Април 2019

Паста `Карбонара`

Необходими продукти
1 пакет паста по избор
1 глава лук
300 г. бекон
200 мл.сметана за готвене
200 г. твърд кашкавал (настърган)
сух риган

Пастата за сварява в подсолена вода с малко зехтин, отцежда се добре. В дълбок тиган се загрява малко масло, в което се запържва лука, нарязан на ситно, към него се добавя бекона, нарязан на кубчета. След като беконът се запържи добре се налива сметаната и се добавя сухият риган, бърка се докато се сгъсти. Накрая се добавят настърганият кашкавал и отцедената паста - обърква се добре и е готово за сервиране :)