Публикувана от Десислава Христова на 17 Април 2019
![]() | Необходими продукти за блата:
3 яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
80 мл.прясно мляко
80 мл.олио
1 бакпулвер
3 с.л. какао
за крема:
домашен крем или 2 пакетчета пудинг на д-р Йоткер |
Разбиваме яйцата и захарта, добавяме млякото и олиото. Брашното се пресява с какаото и бакпулвера, вече пресято се добавя към яйчената смес. Пече се в правоъгълна тава намаслена и набрашнена на 180 градуса. След като се изпече и изстине напълно се правят дупки, които след това се запълват с крема. С крем се маже и отгоре, след това се поръсва с остатъците от сладкиша. Оставя се да престои за една нощ в хладилника. |