www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 02 Февруари 2019

Сладки пурички с турски кори

Необходими продукти
турски кори – 1 бр. голяма ръчно точена /диаметър 80 см./
захар – 1/3 ч.ч
канела – 1 ч.л
орехи – 1/2 ч.ч
галета - 1 с.л
сушени кайсии - 2 бр.
ябълки - 4 бр. малки
пудра захар за поръсване
масло -  2-3 с.л.

Разгъваме кората на масата. Кората е мека, тънка, голяма и ръчно точена. Режем я през средата и после всяка половина на по шест триъгълника. Трябва да станат дванадесет триъгълника. Обелваме ябълките и ги настъргваме с едро ренде. Почистваме орехите и смиламе с машинка за мелене на ядки. В купичка слагаме ябълките, които настъргахме, смлените орехи, захарта, галетата, нарязани кайсии на ситно и канелата. Разбъркваме да се смесят добре. В широкият край на всеки триъгълник слагаме от сместа, подгъваме краищата навътре и навиваме на пурички. Нареждаме всички пурички в тава, покрита с хартия за печене. Върху всяка пуричка отгоре слагаме по малко масло на по две места. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна. Като се изпекат подреждаме върху решетка да се охладят. Поръсваме ги с пудра захар.