Публикувана от Марияна Желева на 02 Февруари 2019
Необходими продукти канела – 10 гр.
яйца – 3 бр.
кафява захар тръстикова – 1 ч.ч
брашно – 2 ч.ч
кисело мляко – 1 ч.ч
олио – ½ ч.ч
бакпулвер -1 ч.л
сода за хляб – ½ ч.л
масло за намазване на формата
брашно за набрашняване на формата | |
Вадим яйцата на стайна температура заедно с киселото мляко. В купа слягаме яйцата и кафявата захар и разбиваме с миксера много добре. В киселото мляко слагаме бакпулвера и содата и оставяме да шупне. Разбъркваме млякото и го добавяме и него вътре. Прибавяме олиото и разбъркваме отново с миксера. Пресяваме брашното със сито и го изсипваме на части и него докато разбиваме. Най-накрая слагаме канелата и разбъркваме, може само с шпатулка до еднородна кафява гладка смес. Намазваме форма за кекс с масло и набрашняваме. Изсипваме кашата вътре. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. |