www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Niki Zhelyazkova на 27 Декември 2018

Пилешки филета с моркови и гъби

Необходими продукти
5-6 пилешки филета, от горната част на бутчето
6-8 моркова
500 г пресни гъби
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. вино ( 250g)
2 ч.ч. вода
сол на вкус
1 кубче бульон
подправки по желание: черен пипер, кимион млян и на зърна, къри, магданоз и целина пресни, ситно нарязани

Пържолките се овкусяват в подходящ съд, добавя се олиото, омесват се заедно. Нареждаме ги в тава и върху тях сипваме един пласт нарязани на кръгчета морковите. Върху морковите сипваме измитите и нарязани на едро гъби. Тях режем на четири или на шест парчета. Поръсваме ги малко със сол и черен пипер и тях. Наливаме в тавата виното и водата. Покриваме с фолио и печем на силна фурна до готовност. Около час се пече ястието, според фурната. След като сме се уверили, че ястието е готово, махаме фолиото. В купа си разбъркваме 3 с.л. брашно, 1/2 ч.ч. студена вода. Доливаме и малко от бульона в тавата от ястието в купата и бъркаме до хомогенност. С лъжица сипваме тук-там от тази брашняна кашица и леко разклащаме тавата, за да се смеси с останалия бульон . Пак малко черен пипер, кимион и други, каквито искате и връщаме във фурната да се сгъсти соса. Ястието може да се направи и със свински пържоли и всяко друго месо. Става превъзходно!