Публикувана от Niki Zhelyazkova на 25 Декември 2018
Необходими продукти 300 - 500 г пилешко месо, може и дреболийки
3 моркова
1 голяма глава стар лук
250 г пресен зелен боб
1 червена или зелена пиперка
1 - 2 големи картофа
5 гъби
стрък целина и листата й
олио за задушаване на зеленчуците
сол, на вкус
1 ч.л. черен пипер, млян
1 ч л. чубрица
фиде по желание | |
Препенвам пилешкото и оставям да ври до готовност. В тенджера под налягане сварих месото за около 10 минути. После обезкостявам, за удобство при консумиране. В друга тенджера задушавам всички зеленчуци с олио до готовност. Добавям задушените зеленчуци към бульона и обезкостеното месо. Затворих за още 5 минути да се хомогенизират всички продукти. Овкусих със черен пипер, млян и чубрица. Да ви е вкусно! Стана чудесна! |