Публикувана от Az-gotvia .bg на 10 Декември 2011
![]() | Необходими продукти 1 кг. брашно 500 гр. кисело мляко 2 яйца 1 к.ч. олио 40 г. мая (1 кубче) 1/2 ч.л. сода бикарбонат 1 ч.л. сол 1 с.л. захар сирене (по желание) |
Маята се поръсва със захарта и се размива с малко вода. Брашното се пресява, добавят се содата, киселото мляко, яйцата, солта, половината олио и маята и се замесва тесто, което се меси до образуването на шупли. Разделя се на 12 питки, във всяка от които се слага по желание бучка сирене, намазват се с останалото олио и се пекат в предварително загрята фурна при 220 градуса 15-20 минути. След изпичането може да се намажат с краве масло и да се поднесат с още сирене. Тестото може да се съхранява в найлонов плик в хладилник и да се ползва при нужда. |