www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Niki Zhelyazkova на 21 Декември 2018

Свински вратни пържоли на фурна

Необходими продукти
4-8 вратни пържоли (пилешки)
картофи, около килограм, според тавата
подправки по избор
Аз слагам сол, чубрица, кимион млян и на зърна, черен пипер, млян и на зърна, джинджифил
-4 с.л.олио
1 ч.ч. бира или вино (топла вода)

В тава нареждам сурови всички пържоли една до друга. Направени с подправките и им наливам бира, вино или топла водичка една чаена чаша. Слагам ги във фурната на силен огън почти до готовност. Добавям към тях и нарязаните на дълги пръчици картофи, предварително объркани с подправките. Отново връщам тавата във фурната и оставям да се задушат и картофите. Ако на пържолките са им необходими около 40 - 50 минути, то за картофите са необходими още половин час. Всичко е според тавата и количеството продукти. Хубаво е да се следи ястието, докато се пече. Сервираме топли!