www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 31 Октомври 2018

Банички с плънка от маслини

Необходими продукти
250 мл вода
1 к.л. сол
1 щипка суха мая
1 к.л. оцет зехтин или олио
брашно
маслини без костилки по-безсолни

В купа наливаме водата и към нея прибавяме щипка мая, сол, оцет и с брашно, колкото поеме замесваме тесто, което да е гладко и не лепнещо. Намазваме тестото с олио или зехтин и правим на няколко топки. Завиваме с фолио и оставяме за 20 минути. От всяка топка тесто, разточваме малки кръгчета, от които с ръце разтегляме тънки кори. Всяка намазваме с олио или зехтин и поръсваме с маслини без костилки, нарязани на парченца. Сгъваме на банички и слагаме в тава върху хартия за печене. Изпичаме баничките с маслини в нагрята силна фурна на 200 градуса до златисто.