www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 28 Октомври 2018

Кейкчета с пудра захар

Необходими продукти
4 яйца
1 ч.ч. олио
1 ч.ч.прясно мляко
1 щипка сол 1 и 1/2 ч.ч. кристална захар
2 ванилии
1 бакпулвер
брашно бяло
пудра захар за поръсване на кейкчетата

Разбиваме яйцата с кристална захар, 1 щипка сол и ванилии, докато сместа стане лека и пухкава, като крем. Продължаваме да разбиваме и наливаме последователно, олио и прясно мляко. Като се смесят всички съставки прибавяме бакпулвер и постепенно пресято бяло брашно, колкото е необходимо да получим гъсто кейково тесто. Разпределяме тестото в намазани с олио формички за кейкчета. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто. Проверяваме дали са изпечени с клечица - трябва да е суха, без полепнало по нея тесто. Готовите кейкчета поръсваме с пудра захар. Сервираме с кафе, чай, сок, мляко или както предпочитаме по вкус .