www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Niki Zhelyazkova на 18 Октомври 2018

Пилешко със спанак

Необходими продукти
Пилешко месо, количество по желание. Аз го сварявам и обезкостявам.
1,5 ч.ч. ориз
300 г спанак, т.е. 1 пакет
сол
подправки по желание
черен пипер млян и на зърна
сладък червен пипер
джоджен
олио
1 глава лук

Задушавам една глава ситно нарязан лук в малко олио. Когато е готов лука добавям измития спанак на цели листенца, както е в пакета, измит и отцеден. Леко разбърквам до смяна на цвета и веднага сипвам измития и отцеден ориз. Бъркам ги заедно, до стъклен ориз. Добавям сол и подправките, червения пипер. Добавям бульона 1 към 4, ориз и бульон. Тогава сипвам и свареното и обезкостено пилешко месо в тенджерата. Оставям да къкри на слаб огън до готовност на ястието. Готвя го в тенджера. Става и във фурна.