www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Niki Zhelyazkova на 10 Октомври 2018

Ориз с обезкостено пилешко месо

Необходими продукти
пилешко месо по избор и количество, според тавата ви
1,5 ч.ч. ориз
подправки по желание
1 гл. стар лук
1 морков
1 пиперка
сол

Пилешкото месо сваряваме и обезкостяваме. Задушаваме на среден огън ситно нарязания лук и морков. Добавяме измития и отцеден ориз към задушения лук и морков. По желание може да се добави и пиперка към лука. Добавяме подправки и сол по желание. Доливаме в тенджерата част от бульона и бъркаме до леко набъбваме на ориза. Изсипваме сместа със зеленчука и ориза в тава, добавяме и обезкостеното пилешко месо, и доливаме от бульона. Цялото количество на бульона в ястието да бъде 1:4. Аз поне така го готвя и ми харесва много. Поръсвам отново с черен пипер и слагам в силна фурна. До час ястието е готово. Да ви е сладко!