Публикувана от Димитринка Димова на 02 Октомври 2018
Необходими продукти 5 с.л. кисело мляко
300 мл вода - леко затоплена
3 ч.л. захар
3 ч.л. сол
1/2 кубче прясна мая
500 г брашно - приблизително | |
Активираме маята, като я слагаме в купичка, прибавяме захарта и малко топличка водичка, малко брашно, да стане като кашичка. Разбъркваме и когато се активира, към нея наливаме 300 мл леко затоплена вода. Сипваме киселото мляко, сол и с брашното, колкото поеме, замесваме меко, не лепнещо тесто. Завиваме и оставяме да втаса. От готовото тесто с намаслени в олио ръце, правим топки и всяка разтегляме на мекици. Изпържваме в олио от двете страни до златисто. Много вкусна закуска. |