www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 23 Септември 2018

Сладкиш с круши, лимонов сок и ванилена захар

Необходими продукти
2 големи и сочни круши
1 пакетче ванилена захар
2/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. бяла кристална захар - с връх
1 пакетче бакпулвер
4 яйца
2 с.л. лимонов сок
пудра захар - за поръсване

Вадим яйцата на стайна температура. Слагаме ги в купа и ги разбиваме продължително с миксера заедно с бялата кристална захар и ванилената захар. После прибавяме олиото и пак разбиваме много добре. Пресяваме брашното с бакпулвера в отделен съд и объркваме. Постепенно прибавяме брашното към кашата и разбиваме отново с миксера до гладка и гъста каша. Обелваме две големи круши и ги нарязваме на малки кубченца. Включваме фурната на 180°C. Отцеждаме от лимон сок 2 с.л. Прибавяме сокът от лимон и крушите, които нарязахме към кашата, и объркваме само с лъжица внимателно.

В тава с диаметър 26 см слагаме лист хартия за печене, така че да покрива дъното и стените. Изсипваме кашата и заглаждаме в лъжица. Печем в загрятата не много дълго фурна до готовност. След като се изпече, оставяме да се охлади за малко и махаме хартията внимателно. Прехвърляме в чиния и поръсваме обилно с пудра захар с цедка.