www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Радосвета Иванова на 01 Септември 2018

Зелен фасул яхния

Необходими продукти
1кг зелен фасул ”Лоди” (без конци)
3 моркова
1 глава бял лук
сокът от два домата
1/2 връзка магданоз
3 картофа
подправки на вкус (черен пипер, кимион, едро смляна чубрица, сол, захар)
мазнина (олио, зехтин)
3 скилидки чесън
1 1/2 л вода

В загрята мазнина се задушават първо лукът, който е ситно нарязан, след това нарязаните на кубчета картофи, моркови и зелен фасул. След като фасулът омекне се добавя сокът от двата домата, ситно нарязаният чесън, магданоз и подправки. Задушават се още 5минути, след което се добавя около 1 1/2 л вода. Захлупва се тенджерата с капака и се оставя около 1 час да поври, като се наблюдава от време на време, водата да не се изпари.