www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 09 Юни 2018

Щрудел с круши и ябълки

Необходими продукти
2 круши – големи
4 ябълки – големи
1 ч.ч смлени орехи
1 ½ ч.ч захар бяла
1 пакетче канела
10 листа кори за баница
1 ч.ч маргарин с масло
3 с.л галета

В купичка слагаме захарта и канелата и разбъркваме. Захарта е според вкуса, ако обичате по-сладко добавете. От нея трябва да ни остане малко, за да поръсим най-отгоре щрудела. Разгъваме корите на масата. Размекваме маслото до леко течно състояние. Почистваме и обелваме крушите и ябълките. Настъргваме ги с ренде. Смесваме настърганите плодове и ги отцеждаме леко от сока. Към тях добавяме галетата и разбъркваме. Делим корите две по две. Върху две от корите разпределяме с ръка от плодовете. Върху тях ръсим желаното количество захар с канела. Следват орехи равномерно пръснати. Поръсваме с 3-4 с.л от маргарина с маслото отгоре. Навиваме на руло от към тясната страна. Същото се повтаря до свършване на продуктите. В тавата на фурната слагаме лист хартия за печене. Подреждаме в тава рулата едно до друго. Ръсим с маргарин. Най-отгоре го ръсим с останалата захар с канела. Режем с остър нож на парчета. Печем в загрята на 180 градуса фурна до загар. Подреждаме в табличка. Да ви е сладко!