Публикувана от Илияна Димова на 12 Февруари 2018
Необходими продукти 2 бр. кренвирши 2 яйца - пресни 150-200 г краве сирене червен пипер олио алуминиево фолио за печене | |
Кренвиршите белим и срязваме по дължина, като трябва в единия край да не се режат 1-2 см. Прегъваме навън и оформяме от всеки кренвирш сърце и прикрепваме с клечки за зъби. При необходимост и отгоре и отдолу фиксираме с клечки, да се запази формата. От алуминиевото фолио оформяме два квадрата. Намазваме ги с олио и слагаме в тавичка и в тях в средата слагаме оформените като сърца кренвирши. Събираме алуминиевото фолио отвън по формата на кренвиршите, да се получи като форми за печене. Вътре в оформените като сърца кренвирши, запълваме със сирене и счукваме по едно цяло яйце. Поръсваме с червен пипер на вкус и струйка олио. Слагаме да се запекат в нагрята силна фурна до готовност. Махаме клечките и сервираме сърцата от кренвирши, яйца и сирене, със салата по вкус. |