Публикувана от Марияна Желева на 11 Февруари 2018
Необходими продукти ½ ч.ч свинска мас ½ ч.ч пудра захар 1 белтък 1 2/3 ч.ч брашно 1 малка щипка сол 13 ч.л конфитюр от сини сливи /домашен/ | |
Пресяваме пудрата захар с цедка и я слагаме в купа. Вътре добавяме и маста без да я разтопяваме. С миксер разбиваме маста и пудрата захар докато стане на гладък крем. После добавяме вътре една малка щипка сол и белтъка и разбиваме отново с миксера. На части прибавяме предварително пресятото брашно и объркваме с ръка. Отива около 1 2/3 ч.ч брашно. Трябва да се получи меко маслено тесто, не твърдо. От тестото правим 26 топчета колкото голям орех. Всяко оформяме с ръце, като гледаме да са равни. Нареждаме ги в тавата на фурната, покрита с хартия за печене. В средата на всяко топче почти до дъното правим вдлъбнатина с кръгла капачка на маркер. В дупчиците слагаме по ½ ч.л домашен конфитюр от сини сливи. Печем маслените сладки около 7-8 мин. в предварително загрята фурна. Подреждаме в чиния и поднасяме с кафе. Да ви е сладко! |