www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 28 Януари 2018

Тиганици с бакпулвер и ракия

Необходими продукти
2/3 ч.ч кисело мляко Пилос
1 яйце
2 с.л захар
1 щипка сол
1 2/3 ч.ч брашно тип 650
1 пакетче бакпулвер
1 с.л ракия
олио - за пържене
пудра захар - за поръсване

Пресяваме брашното в купа. В друга купа разбиваме с вилица яйцето със захарта и брашното. После добавяме киселото мляко при яйцето и продължаваме да разбъркваме до гладка смес. Бакпулверът го смесваме с брашното и разбъркваме. Постепенно прибавяме брашното с бакпулвера при другите продукти и разбъркваме до еднородна смес. Най-накрая слагаме ракията и пак разбъркваме много добре. Загряваме олио в тенджерка на котлона. Слагаме повечко олио.Трябва олиото да е добре сгорещено. Пържим на средна температура тиганиците. Взимаме си супена лъжица и загребваме от сместа. Слагаме в горещото олио и като се изпържи от едната страна леко обръщаме с лъжицата. В тенжерката пържим едновременно 5 бр. Получават се кръгчета с приятна коричка. Слагаме в чиния като се изпържат и ръсим с пудра захар .Да ви е сладко!