Публикувана от Димитринка Димова на 14 Януари 2018
![]() | Необходими продукти 4 яйца 100 г захар кристална 1 бакпулвер 2 ванилии 1 с.л. олио 1 с.л. нишесте 3 ч.л. какао брашно бяло масло за намазване формата за печене |
Разбиваме с миксер яйцата със захарта да се получи пухкав крем. Продължаваме да разбиваме и прибавяме 1 с.л. олио, 2 ванилии, 1 бакпулвер, 1 с.л. нишесте. Към получената смес, но вече разбъркваме с шпатула, за да не спадне сместа, прибавяме брашно, колкото е необходимо, до получаване на гъсто кейково тесто. Във форма за кейк, намазана с масло, сипваме половината тесто. Другото смесваме с 3 ч.л. какао и сипваме върху светлата смес във формата. Печем кейка в предварително нагрята на 170-180 градуса фурна до готовност. Проверяваме с клечица дали е изпечен. Когато е готов, изваждаме от формата и оставяме да се охлади върху решетка. |