Публикувана от Илияна Димова на 14 Януари 2018
![]() | Необходими продукти за 12-15 кюфтенца 500 г пресен спанак 1 бр. прясно яйце 100 г ориз черен пипер на вкус сол на вкус галета колкото е необходимо олио за пържене |
Спанакът почистваме от дръжките и измиваме добре листата. В тенджерка наливаме вода и леко посоляваме. Като кипне прибавяме спанака и бланшираме няколко минути. Изваждаме от водата и обливаме листата със студена вода. Отцеждаме добре от водата и скълцваме ситно. Отделно сваряваме ориза и също отцеждаме от водата. В купа смесваме спанака и ориза. Посоляваме на вкус и подправяме с черен пипер също на вкус. Прибавяме и разбито яйце. Разбъркваме и ръсваме галета, да се получи плътна смес и оформяме малки кюфтенца. Така приготвените кюфтенца, изпържваме в нагрято олио до готовност от всички страни. Изваждаме върху салфетка да се отдели излишната мазнина. Сервираме със салата и сос по вкус. |