Публикувана от Владимир Петровски на 04 Януари 2018
Необходими продукти свински котлети кимион смлян черен пипер млян червен пипер лимонов сок соев сос готварска сол култивирани гъби печурки | |
В тиган с незалепващо покритие слагаме маринованите пържоли от свински котлети. Запичаме без мазнина за по минута и половина от страна, след което намаляваме силата на котлона и обръщаме пържолите по често до готовност. Трябва да почнат леко да се карамелизират. Изваждаме ги и отцеждаме. В мазнината задушаваме гъби и добавяме ракиена чашка сухо бяло вино. Изваждаме и тях и мазнината сгъстяваме с брашно или супена лъжица нишесте. Разреждаме с малко водичка. Гъбките и пържолите връщаме обратно в тигана към соса и задушаваме още 3-4 минути. Овкусяваме соса и сервираме. |