www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 01 Януари 2018

Ореховки с мас

Необходими продукти
50-60 г почистени от черупките орехови ядки
100 г мас - мека
2 пакетчета ванилии
50 г пудра захар
брашно
няколко почистени орехови ядки - едри за украса на ореховките

Орехите за тестото на ореховките смиламе ситно. В купа слагаме меката мас и към нея прибавяме пресятата пудра захар и ванилиите. С миксер разбиваме добре съставките, да се смесят и да се получи гладка хомогенна бяла като крем смес. Прибавяме смлените ситно орехови ядки. Започваме да разбъркваме с лъжица и прибавяме постепенно брашно, колкото е необходимо да получим меко, не лепнещо тесто, което оформяме на топка. Слагаме тестото в найлонова торбичка и оставяме в хладилник за 15 минути. Като се охлади, от тестото правим малки топчета, които подреждаме на разстояние в тава върху хартия за печене. Леко притискаме топчетата с длани и отгоре на всяка ореховка, слагаме по-едра орехова ядка. Печем в нагрята на 170 градуса фурна за приблизително 15 минути или до готовност. Ореховките трябва да са бели.