Публикувана от Веселина Великова на 29 Декември 2017
![]() | Необходими продукти орехи 6 яйца 1 ч.ч. захар 1 1/2 ч.ч. брашно 1 пакетче бакпулвер олио - за намазване на тавата брашно - за поръсване на тавата за сиропа: 3 ч.ч. вода 75 г маргарин за сладки 1 ч.ч. захар 4 с.л. какао на прах |
Изкарваме 6 яйца на стайна температура. Слагаме ги в купа. Разбиваме ги дълго с миксер до пухкавост. Слагаме 1 ч.ч. захар и продължаваме да разбиваме с миксера. Смиламе орехите. Слагаме ги в кашата. В брашното прибавяме 1 пакетче бакпулвер и го смесваме с него. Лъжица по лъжица слагаме от брашното в яйчената смес и продължаваме да разбиваме. Намазваме тава с олио и посипваме с брашно на дъното и по стените. Изсипваме сместа в тавата и заглаждаме. Загряваме фурната. Печем сладкиша на 180 градуса. След като го изпечем, го оставяме да изстине напълно. На места го набучваме с клечка за зъби. В малка тенджера слагаме 3 ч.ч. вода, 1 ч.ч. захар, 4 с.л. какао на прах и 75 г маргарин за сладкиши. След като се разтопят маргаринът и захарта, сиропът е готов. С горещия сироп заливаме студения сладкиш с черпак. Напоява се сладкиша навсякъде. Трябва да попие навсякъде от сиропа. Оставяме сладкиша да изстине и го режем на парчета. |