Публикувана от Марияна Желева на 29 Декември 2017
Необходими продукти 1 400 кг. свинско месо - по-мазно сол на вкус черен пипер на вкус 1 бр. зелен пипер 3 бр. гъби печурки - пресни 1 ч.ч вино 2/3 ч.ч олио 1 дафинов лист 2 щипки суха чубрица | |
В тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи. Нарязваме на хапки свинското месо. Измиваме го. Слагаме месото в горещото олио да се позапържи. Разбъркваме често. През това време нарязваме на парченца пипера и на парчета по дължина печурките. Прибавяме и тях. Разбъркваме много добре. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме чубрицата и дафиновият лист. Като позапържим продуктите, добавяме виното и слагаме на тих огън с захлупен капак. Готвим докато остане на мазнина. Да ви е сладко! |