www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 29 Декември 2017

Месо със зеленчуци на котлон

Необходими продукти
1 400 кг. свинско месо - по-мазно
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 бр. зелен пипер
3 бр. гъби печурки - пресни
1 ч.ч вино
2/3 ч.ч олио
1 дафинов лист
2 щипки суха чубрица

В тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи. Нарязваме на хапки свинското месо. Измиваме го. Слагаме месото в горещото олио да се позапържи. Разбъркваме често. През това време нарязваме на парченца пипера и на парчета по дължина печурките. Прибавяме и тях. Разбъркваме много добре. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме чубрицата и дафиновият лист. Като позапържим продуктите, добавяме виното и слагаме на тих огън с захлупен капак. Готвим докато остане на мазнина. Да ви е сладко!