Публикувана от Марияна Желева на 04 Декември 2017
![]() | Необходими продукти 1 голяма дюля 1 ч.ч. захар 3 яйца 1 1/2 ч.ч брашно бакпулвер - ½ пакетче от 10 г. 140 с.л олио 4 с.л прясно мляко 2/3 ч.ч смлени орехи 1 ч.л канела пудра захар - за поръсване 2 с.л масло за намазване на тавата |
Обелваме и почистваме дюлята и я настъргваме с едрата страна на ренде. Трябва ни 1 много голяма дюля. Пресяваме брашното със сито в купа и вътре слагаме бакпулвера и разбъркваме. В друга купа разбиваме яйцата заедно със захарта. После слагаме вътре олиото и млякото и продължаваме да разбиваме продължително до гъста жълта смес. Постепенно слагаме вътре брашното и разбиваме с миксера. Смиламе ореховите ядки. Слагаме вътре орехите и настърганата дюля и разбъркваме. Най-накрая за аромат слагаме и канелата и я объркваме много добре, за да се смеси всичко. Намазваме с масло тава и набрашняваме. Изсипваме кашата, разпределяме и заглаждаме. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Поръсваме сладкиша с пудра захар и режем на парчета. |