Публикувана от Марияна Желева на 04 Декември 2017
![]() | Необходими продукти 3 ч.ч брашно 1 ч.ч топла вода 1 1/2 ч.ч ябълки ½ ч.ч олио 1 ч.ч захар 1 ч.ч орехи 1 ½ ч.л канела 1 пакетче бакпулвер олио за намазвана на тавичката брашно за набрашняване |
Пресяваме брашното със сито и вътре слагаме бакпулвера. Разбъркваме и оставяме за малко настрана и през това време белим ябълките и ги настъргваме на ренде. Орехите ги почистваме и ги смиламе с машинка. В купа слагаме водата, захарта, олиото и разбъркваме с телена бъркалка. После прибавяме канелата и отново разбъркваме. Като разбъркаме всичко добре прибавяме брашното и отново разбъркваме, за да се смеси всичко. Изсипваме ябълките и смлените орехи и отново объркваме. Намазваме с олио и набрашняваме кръгла тавичка и изсипваме кашата. Заглаждаме я с лъжица. Печем в загрята предварително на 180 градуса фурна до готовност. Като се изпече сладкиша го режем на триъгълници и хапваме с кафе. Да ви е сладко! |